Vlog
Financiële dilemma’s:
Waar baseer jij je keuze op?
Gevoel of verstand?
Image is not available
financieleman-logo-apple

Wel of niet oversluiten overlijdensrisicoverzekering

Financieel dilemma: wel of niet oversluiten van de overlijdensrisicoverzekering

Het oversluiten van een overlijdensrisicoverzekering kan aantrekkelijk zijn. In sommige gevallen loopt het financieel voordeel op naar 40% van de premie die je nu betaalt. Het is naar mijn mening altijd verstandig je oude overlijdensrisicoverzekering kritisch tegen het licht te houden en te kijken of oversluiten voor jou interessant is.

Het oversluiten van een overlijdensrisicoverzekering kan tegenwoordig eenvoudig online worden geregeld.Er zijn aandachtspunten:

  • Zeg de oude overlijdensrisicoverzekering pas op als de nieuwe volledig (medisch) is geaccepteerd;
  • Houd rekening met de afsluit- en advieskosten;
  • Maak een goed vergelijk tussen de verzekeringsmaatschappijen qua premiestelling, productvorm, voorwaarden/uitsluitingen en kredietwaardigheid;
  • Als de polis is verpand en als zekerheid dient voor een financiering , dan is toestemming nodig van de financier;
  • Vaak niet het geval, maar kijk goed of er in de kleine lettertjes melding wordt gemaakt van afkoopkosten.

Belangrijk bij overlijdensrisicoverzekering

Het allerbelangrijkste: past de gekozen invulling wel bij jouw persoonlijke financiële situatie. Neem de oude verzekering daarom niet klakkeloos over als je oversluit, maar kijk kritisch naar wat jij financieel met de overlijdensrisicoverzekering wilt bereiken. Het gaat hier over de hoogte van de verzekerde som, de vorm waarin de levensverzekering wordt afgesloten en de looptijd van de polis. Kortom een goede keuze over de invulling van de overlijdensrisicoverzekering start met het hebben van financieel inzicht.

Wil je een keer sparren over je overlijdensrisicoverzekering en kijken welke productvorm voor jou passend is? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier.

Mijn naam is Remco van der Weide van Jouw Financiële Man. Het bedrijf Jouw Financiële Man geeft financieel advies aan ondernemers en particulieren en is gevestigd in De Knipe. De Knipe ligt in Friesland en is gelegen tussen Heerenveen en Drachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *