Vlog
Financiële dilemma’s:
Waar baseer jij je keuze op?
Gevoel of verstand?
Image is not available
financieleman-logo-apple

Wat doe ik met mijn beleggingspolis?

Wat doe ik met mijn beleggingspolis?

Deze week was het weer zover, een gefrustreerde klant aan de lijn omdat hij niet serieus wordt genomen door zijn tussenpersoon. Hij vraagt aan zijn tussenpersoon advies over zijn beleggingsverzekering. De klant gaat binnenkort met pensioen en wil weten of hij alles goed heeft geregeld.

Past de beleggingspolis nog wel?

De reactie van zijn tussenpersoon verschijnt 5 weken later in zijn mailbox. De mail is tenenkrommend en ronduit beschamend. De strekking: “zoek het zelf maar uit”, “daar doe ik geen uitspraak over”, en “dit is een vraag voor uw fiscalist”. Het negatieve beeld van de financiële sector wordt weer bevestigd.

Had de adviseur zijn vak serieus genomen, dan had hij een inventarisatie gemaakt van de financiële situatie van de klant. De conclusie was al snel geweest dat de beleggingspolis niet meer past bij de klantsituatie. Omzetting naar een ander product blijkt noodzakelijk. Dat is werk voor de tussenpersoon zonder dat hier verdiensten tegenover staan.

In de praktijk zie ik regelmatig dat tussenpersonen onvoldoende onderhoud plegen op bestaande levensverzekeringen. De afsluitprovisie is in het verleden al ontvangen waardoor er geen prikkel is om het onderhoud serieus op te pakken. Als klant hoeft je hier geen genoegen mee te nemen.

Wat te doen met de beleggingspolis

Nog even over mijn klant waar ik eerder over sprak. We hebben de financiële situatie in een online programma vlot in kaart gebracht. De beleggingspolis heeft hij na mijn begeleiding omgezet in een gegarandeerd bankspaarprodukt. Mijn klant kan straks onbezorgd genieten van zijn pensioen. Hij ervaart nu financiële rust en zekerheid. Daar heeft zijn tussenpersoon niet voor gezorgd!

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op om te kijken hoe jouw financiële toekomst eruit ziet.

Remco van de Weide

Deze column stond in de uitgave van Groot Heerenveen – December 2018

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *