Vlog
Financiële dilemma’s:
Waar baseer jij je keuze op?
Gevoel of verstand?
Image is not available
financieleman-logo-apple

Ik heb geen grip op mijn financiën

Help! Ik heb geen grip op mijn financiën!

Afgelopen week had ik een gesprek met een lokale ondernemer. Hij heeft sinds 2003 een succesvol productiebedrijf in onze regio. Enthousiast vertelt hij over zijn bedrijf. Het gesprek hapert zodra het over zijn privé-financiën gaat. Hoe is je pensioen geregeld? Wat voor inkomen krijgt je partner bij jouw overlijden? Wat is jullie gezinsinkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Geen grip op financiën is een bekend fenomeen

Het is een bekend fenomeen: veel ondernemers hebben wel inzicht in hun bedrijf, maar niet in hun privé-situatie. Is het bedrijf dan belangrijker dan privé? Nee! Er zijn blijkbaar drempels om in actie te komen. Vaak schatten we onze eigen financiële situatie te rooskleurig in. Ook vinden we financiële zaken complex en willen we geen tijd vrijmaken om ons hierin te verdiepen. Ook het wantrouwen richting de financiële sector zorgt voor uitstelgedrag. Mijn ervaring is dat door nu aandacht te besteden aan je privé-situatie, je in de toekomst veel ongewenste en verdrietige situaties kunt voorkomen. Zet je bezwaren dus opzij!

Mijn geldzaken zorgt voor grip in financiën

Nog even over mijn klant. Na ons goede gesprek realiseert de klant zich dat hij geen grip heeft op zijn financiën. Met het financiële programma “Mijn Geldzaken” gaan we binnenkort de financiële situatie in kaart brengen. Daarna gaan we scenario’s uitwerken en oplossingen bespreken. Ik weet nu al dat het voor de klant een waardevol traject wordt.

Deze klant is op zoek naar financiële zelfregie en onafhankelijke begeleiding. Beide kan ik hem geven.

Het resultaat is financiële rust en zekerheid.

 

Remco van der Weide

Jouw Financiële Man

 

Deze column stond in de uitgave van Groot Heerenveen – Februari 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *